torsdag 27 november 2014

Fotoprojekt Studio

Fotografiskt projektarbete över några veckor.


Vi fick ett fotoprojekt som även denna gång var väldigt öppet för att göra vad som helst, så denna gång ville jag fota i studio vilket jag inte har gjort så mycket alls. Jag fick min idé om vad jag ville göra med bilderna när jag stod i badrummet och borstade tänderna. Jag såg min själv i spegel där endast mina konturer syntes i ljuset, alltså som en siluett. Mina bilder är tagna i skolans studio där jag har tagit hjälp av en modell för att få fram vad jag vill i bilden. Bilderna kan ses att ha negativa drag men jag kände att jag ville ha bilderna i detta projekt på detta sättet. Mitt projektnamn är Studioliv, jag försökte kontakta en person som hade tagit mycket studiobilder men jag fick aldrig kontakt med denne.

Alla bilder är tagna med en Nikon D60 i studio med två blixtar som placerades för att skjuta ljus mot den vita bakgrunden för att bilda siluett. Kameran var inställd på bländartal f/11, slutartid på 1/125 och ISO på 200.

Denna bilden är redigerad i Camera Raw där jag har dragit ner exponeringen, svärtan och mättnaden. Därefter drog jag upp kontrasten, klarheten och vitan en aning. I Photoshop tog jag bort en bit av blixtstativet som fanns med i kanten i bilden samt lägga till text.
Studioliv Ett

Denna bilden är redigerad i Camera Raw där jag har dragit ner exponeringen, svärtan och skuggor. Därefter drog jag upp kontrasten, klarheten och mättnaden. I Photoshop tog jag även här bort en bit av blixtstativet som fanns med i kanten i bilden samt lägga till text. 
Studioliv Två


Denna bilden är redigerad i Camera Raw där jag har dragit ner kontrasten, svärtan och mättnaden. Därefter drog jag upp klarheten och vitan en aning. I Photoshop lade jag till eldflamman som kommer upp från tändaren i handen. Redigeringen av elden är inte jag helt nöjd med eftersom att färgerna är fel och det var även denna redigering som var svårast med detta projekt.

Studioliv Tre

Denna bilden är redigerad i Camera Raw där jag har dragit ner kontrasten och högdalarna. Därefter drog jag upp klarheten, lystern och kontrasten. Denna bild har inte riktigt till projektets grundtanke men jag tycker att den passar in i projektet ändå. Bilden är väldigt enkel men visar ändå mycket.

Studioliv Fyra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar